lørdag den 18. august 2012

Kasper-dag

I går blev meget på Kaspers præmisser, simpelthen fordi han trængte til det:-) Der har været meget lidt tid til ham her de sidste par uger, og selvom han er god til bare at være med, synes vi nu også han skal lave andet end at se film og sidde stille selv.
Der er stadig rigtig meget at rydde op i huset, så jeg fik ordnet en masse, med lidt leg indblandet og pauser til at kigge på alt det spændende skrammel;-) Jeg havde også en lidt længere mail til den danske ambassade i Accra, som godt kunne klares samtidig med at jeg hyggesludrede lidt med Kasper - man kan vel multitaske!
Om eftermiddagen havde vi alle 4 et møde hjemme i huset, hvor vi lige fik styr på de sidste par ting. Der er stadig en god del køreture med møbler, og vi vil gerne nå så meget som muligt inden Silje & Rasmus smutter - så vi ikke står med en hel bunke frysere og tunge skabe selv i næste uge.
Der blev også brugt en del tid på forberedelse til aftenens afskedssitting på DHA. Yaa var endnu en gang kogekone og brugte hele dagen i huset med at forberede 50 chopbokse til gæsterne.
Vi havde inviteret til kl. 18, men vidste godt det ville blive senere. Både fordi det altid er sådan i Ghana, men også fordi mange faster, og har en del ritualer lige omkring kl seks. Vi startede dog før halv otte, så det var slet ikke så slemt... Strømmen gik ret hurtigt, hvilket nok afkortede "forestillingen" en del. Der var de sædvanlige taler, lidt dans og så maden. Kenth & jeg blev også interviewet til radioen, men har dog ikke hørt noget til det endnu. Vi var beærede med deltagelse fra Tumu's ældste, som ellers sjældent kommer væk fra chief palace området.
Under sittingen blev der krejlet en del drikkevarer - nogle af deltagerne smuglede simpelthen ekstra mange øl ud, og sad og hældte dem over på plastikflasker - lidt pinligt!
Efterfølgende tog Silje & Rasmus over til deres ven James, som havde fødselsdag, mens Rauf kom med os hjem til lidt natmad og en enkelt øl. Det endte med at blive en længere snak til kl. 1, og vi kunne nok have fortsat resten af natten... Men fornuften sejrede, hvilket vi var taknemmelige for i morges;-)

I dag var Kasper og jeg både et smut forbi apoteket for at tanke op i medicinbeholdningen samt omkring elværket. Det der med at få betalt en elregning forud er ikke helt ligetil, Silje & jeg har begge været dernede flere gange - og det er endnu ikke lykkedes! I dag fik jeg dog en ny besked: at jeg skulle lave et officielt dokument, hvor jeg overdrager vores hus - og dermed ansvaret for elregningen - til DHA. En omgang light outs lige da jeg nåede over på kontoret gjorde dog dette til en lidt længere proces! Vi fik også lavet en invitation til et møde i næste uge, hvor rapporten om 360-graders undersøgelsen skal præsenteres.
...og så selvfølgelig "same old news" - flere køreture, i dag både med møbler og geder!

Kl. 17 var vi nede for at spille volleyballkamp - foli'er mod de lokale. (Heldigvis) var vi dog ikke nok hvide til at danne et hold, så vi fik hjælp fra et par ghanesere, bl.a. Osman, formanden for Coalition, som må siges at have et stort volley-talent. Det endte således med 1-1, og vi valgte at undvære den afgørende runde, og i stedet slutte IMCC-æraen med uafgjort:-) Volleyball-kampene er lidt af en tradition, som desværre ikke rigtig har fungeret mens vi har været her - dem, som plejer at spille, har været for meget væk fra byen.

Hjem til et hurtigt bad, og så var hele IMCC-huset inviteret hjem til Rauf & Jamilla til aftensmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar