lørdag den 11. august 2012

Besøg fra Mali

Dette bliver et hurtigt griflet indlæg, da der har været light outs det meste af aftenen, hvilket betyder manglende strøm til computeren, og da det er ved at være lidt sent.

I går brugte Kenth og jeg formiddagen sammen med vores vaskekone Yaa, som skal lave mad til vores afskedsfest på lørdag. Vi lavede en lang liste med ting, som var nødvendige for at brødføde 50 mennesker, og var derefter rundt til forskellige steder i byen for at handle ind. Yaa's humør er normalt mildest talt svingende, men siden vi bad hende om at være kogekone til vores fest har det faktisk været i top; så det er rigtig dejligt med god stemning her hen mod slutningen.

Eftermiddagen blev brugt på at rydde op - og ud! - i huset, samt gøre klar til gæster om aftenen. Nogle af de ting, som de ansatte skal overtage fra huset, var klar til afgang, og blev kørt hjem til dem. Ingen af dem har biler, og så er det lidt svært at transportere senge og skabe;-)

De omtalte gæster er 5 kollegaer fra Mali. 4 danske IMCC'ere (Morten, Katja, Lea & Janni) og en af deres maliske samarbejdspartnere (Guindo). De har kørt 1000km for at komme på besøg, og det endte da også med at tiden var lidt knap - grænsen lukker nemlig kl. 18! Kenth, Rasmus & Danladi kørte derfor afsted, for at snakke med samtlige 3 grænseposter og overtale dem til at lade vores gæster komme igennem. Imens var Silje & jeg i fuld gang hjemme i køkkenet, så vi kunne have aftensmaden klar når de endelig nåede frem. Alt gik som smurt, dog måtte de efterlade deres bil ved grænsen, da dét kontor, som tager sig af den slags var lukket da de kom.
Det var dejligt at se dem allesammen igen - vi har jo haft forberedelse med alle 4 danskere hjemme i Danmark inden udsendelsen.

I dag har været Public Holiday, da den nyligt afdøde præsident skulle begraves. Vi har derfor hygget med vores gæster - og så har drengene også lige fået afleveret lidt flere møbler til de ansatte.
Vi startede dagen med en tur ud til Danladi's farm. Folkene på Mali-projektet bor i en lejlighed i Mali's hovedstad Bamako, og det er derfor meget interessant for dem at komme lidt på landet;-) -Samtidig syntes vi også det var meget spændende at se udviklingen derude siden sidst; majsen var i hvert fald vokset.

Da vi kom tilbage gik vi en tur rundt i Tumu og spiste chop-bokse ved dammen til frokost.
Der blev købt en hel del stof, drukket lidt kaffe/øl og snakket i lange baner. Vi sad på terrassen med stearinlys tændt og nød regnvejret med dertil hørende torden og lyn. Til aften var vi en tur på Tenis hvor menuen bestod af fufu og groundnut soup, min personlige favorit i det ghanesiske køkken. Danladi var med, men havde haft en lang dag - så han endte med hovedet bagover og høj snorken - god underholdning for resten af os;-P

I morgen er den store fest-dag, hvilket vi glæder os meget til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar