mandag den 13. august 2012

Afskedsfest

Så blev der festet!
Det meste af lørdag blev brugt på forberedelser til festen, hvilket gik som smurt i smør - vi havde heldigvis masser af hjælp fra hele Mali-flokken. Silje, Rasmus & jeg var ovre på kontoret til et møde om formiddagen. Der havde været lidt misforståelser, så det endte ikke lige med en halv times tid som vi regnede med, men derimod en 3-timer lang maraton! -Godt der var styr på fest-planlægningen hjemme i hytten;-)

Det var til gengæld et rigtigt spændende møde, nemlig præsentationen af den foreløbige rapport omkring en 360 graders-undersøgelse, vi har fået udført her i Sissala East distriktet. Arbejdet var udført bedre en vi havde regnet med, så vi blev alle positivt overrasket - dejligt. Samtidig er det også en vigtig rapport, da selve undersøgelsen er lavet sammen med Coalition, og derved underbygger ansøgningen til et nyt projekt.

Kort før gæsterne gerne skulle begynde at drysse ind satte regnen i gang - i rigelige mængder og temmelig vedvarende. -Hvilket egentlig var temaet for resten af aftenen. Hvordan det alligevel lykkedes os at holde et brag af en (udendørs!) fest må guderne vide! -Gæsterne var veloplagte, underholdningen underholdende og strømmen intermitterende. -Og festen var fantastisk:-) Ghaneserne forstår virkelig at indrette sig efter omstændighederne og tage tingene som de kommer. Vi rykkede musikanlægget frem og tilbage, festede skiftevis på den overdækkede terrasse og under åben himmel, tog smådryppene med oprejst pande og legede klemt stoledans og limbo i tørvejr fremfor tovtræk og stafet i haven - og blev alle enige om, at Tumu blot græd fordi IMCC smutter;-)

Det har virkelig været hyggeligt at have Mali-flokken på besøg, og som altid dejligt at vise Tumu frem til folk, vi kan dele det med når vi kommer hjem. De kørte dog ikke 1000 km blot for en fest, men brugte også lidt tid på at finde gode sager (læs: bøger, køkkengrej, spil etc.), som har ophobet sig i rigelige mængder her i huset og på kontoret gennem tiden. Mali-projektet er nemlig forholdsvis nyt, og har derfor ikke så stor en fysisk "IMCC-arv" som os; de kan nu nyde godt af en masse Tumu-ting, og det er dejligt for os at kunne give det til nogen, som bliver glade for det - ikke mange her i det nordlige Ghana sætter virkelig pris på danske bøger;-P

Afskedsbillede med Mali-flokken

Dagens aktiviteter giver vist lidt sig selv - masser af oprydning samt farvel til Mali-banden!
I den kommende uge kan vi for alvor komme i gang med at køre ting væk fra huset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar