tirsdag den 14. august 2012

Tirsdag den 14. august

I går havde vi vores sidste interne IMCC møde på kontoret. Som sædvanlig afbrudt af en masse folk, der kiggede forbi og lige skulle sige hej eller havde brug for hjælp; så umiddelbart er alt, som det plejer. Forskellen er dog, at hver en pause nu bliver brugt på at gennemgå mapper og rydde ud. UCODEP, en NGO, som Silje & Rasmus har lavet et studie sammen med, var heldige at komme forbi på det rigtige tidspunkt - de gik nemlig derfra igen med store flip-charts, plakater, mapper osv. til deres temmelig tomme kontor. Sådan kan man jo være så heldig:-)

Eftermiddagen blev brugt på at tømme skabe og pakke vores ting i kufferter. Både stue og soveværelse er efterhånden ret tomme, og de første 3 kufferter er pakket - så rent matematisk set er vi halvvejs i pakningen af vores eget skrammel, da vi skal op på 6 kufferter i alt;-)
Vi kørte en masse ting ud til vagtmændene, men et par af de ansatte havde dog ikke fået gjort helt klar i deres huse endnu. Næste store etape bliver i morgen, da begge biler har været til omregistrering i Wa i dag. Danladi kørte den ene og Kenth kørte den anden, så det gik hele dagen med for deres vedkommende.

Silje & Rasmus har haft regnskabsdag hjemme i huset i dag, så Kasper og jeg passede skansen på kontoret. Han er virkelig blevet god til at være med på arbejde, og kan så nogenlunde forstå når det er vigtigt, at han skal være stille - ret flot af en 2-årig! Han elsker at hjælpe til når det er muligt, hvilket også gør det hele lidt nemmere. Jeg havde en del mail-hængepartier i dag, og mange ting, der skulle printes ud. Det har været lidt svært at få det hele til at gå op i en højere enhed, da internet og strøm har skiftedes til at sætte ud de sidste par dage - men i dag lykkedes det! Kl. 10-13 var jeg til SRC (Sissala Research Committee) møde, endnu et IMCC-initiativ. Det har slet ikke været velfungerende den tid vi har været her, modsat tidligere tiders storhed. Nu er der dog blevet pustet lidt liv i komitteen igen, med et par ildsjæle til at forsøge at få den på benene. Dette var selvsagt IMCCs sidste mødedeltagelse, og jeg fik overdraget alle dokumenter, som vi har haft på kontoret og computeren.

Hjem til frokost, og eftermiddagen er gået med gennemlæsning af nogle papirer til et Ulandsmøde hjemme i Danmark - 4 årlige møder i hele IMCC Uland, som vi deltog i inden vi tog afsted, og også kommer til at deltage i i det kommende år. -Og så lidt mere oprydning, udsmidning og pakning selvfølgelig! Jeg gik desuden vores (giga!) medicinbeholdning igennem, og tog den smule fra, vi beholder til os selv - just in case - her de sidste par uger. Resten registrerede jeg mængderne på, så det kan blive givet til hospitalet.
Efter aftensmaden kørte Kasper, Bukari & jeg alligevel ned med et enkelt læs til Bukari's hus, så er der da det mindre. De ansatte skal overtage husets geder, og vi har bedt dem om at tage deres respektive dyr med sig hjem så snart som muligt - så stilheden og roen på grunden melder sin ankomst med hastige skridt!

-Og nu vil Kenth og jeg sætte os i sofaen med computeren tunet ind til Dexter sæson 6 afsnit et-eller-andet. -Det har vi nemlig også nået her i Ghana: at se 6 sæsoner af den samme serie!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar