fredag den 2. marts 2012

On the road again

Så har vi atter vendt næsen mod Accra, og er nu nået til første stop på vejen, byen Techiman.
Fra den 3. - 9. marts bliver der holdt en international konference i Accra for medicinstuderende fra hele verden, og vi tager derned for at kigge med fra sidelinjen. Silje & Rasmus har travlt i Tumu, så de er blevet hjemme denne gang. En tur til Accra betyder også en hel masse praktiske opgaver, der skal klares - ting, som ikke kan ordnes i Tumu. Vi skal købe nogle reservedele til biler og motorcykler, aflevere en check til et hotel, lege privat-vekselerer for 3 malinesere fra IMCC Ulands partnerorganisation i Mali, skaffe nogle underskrifter til Rauf hjemme i Tumu, indkøbe kontorartikler, hente en børnecykel til en af sekretærerne på kontorets børn, købe madvarer til Silje, Rasmus og os selv, hente vores pas på den danske ambassade, etc etc - der skal vist blive nok at se til;-) -Sådan en tur til storbyen medfører opgaver af enhver art!

Vi havde Rita & Hatton med på denne første del af turen. Ritas søster bor i Suryiani, 1 time fra Techiman. Hun har en datter på 3 år, som Rita skal passe på fredag mens søsteren er til eksamen. -Og så var det med at benytte chancen og tage med os, hvilket er både billigere, mere behageligt og klart mere sikkert end de lokale tro-tro'er. Turen ville også have taget Rita 2 dage, hvis ikke hun kunne køre med os. Det var hyggeligt at have de 2 med i bilen, og Kasper og Hatton hyggede sig rigtigt - og larmede! Rita skulle også lige have et ko-hoved(!) med til søsteren, og dette skulle vi hente i Wa. Vi glædede os lidt til at se - og ikke mindst lugte - hvordan transporten af et sådant hoved ville fungere; men hovedet var ikke hvor det skulle være, så hun måtte nøjes med ganske almindeligt kød. -Vi ville nok have været lettede, men Rita var ærgerlig over det.


Det er ikke helt den samme udstyrsjungle at have børn i Ghana som i Danmark...bl.a. er autostole ikke noget man bruger!

Velankomne her i Techiman nyder vi den friske duft af regn!

1 kommentar:

  1. Dejligt at se Hatton og Kasper har det sjovt sammen.
    Godt billede af Kennemand med tøj på hovedet, hi, han er dygtig og Kirsten med Kasper på ryggen, så er der vist ingen der kan se i er fra et andet land.

    SvarSlet