lørdag den 24. marts 2012

Familiebesøg

Om et kvarter kører vi mod lufthavnen for at hente Kenth's familie - vi glæææder os til besøg!
Det bliver spændende at se hvordan sådan nogle dugfriske danskere reagerer på 41 grader, som termometret viste da vi kørte ind i Ouagadougou i dag;-) De bliver nok glade for lidt afslapning ved swimmingpoolen i morgen...
De 3 timers kørsel til Ouaga tog vi i morges, så vi har haft god tid til at nyde lørdagen ved poolen og på caféen lige rundt om hjørnet. Hvis der er én ting man lægger mærke til når man har krydset grænsen til Burkina Faso så er det ændringen i madkultur. Det er tydeligt, at Burkina er gammel fransk koloni, hvor Ghana mest har været i hænderne på englænderne (no effense hvis nogle af jer læsere har et tæt forhold til England...).

Her i Ouaga kan vi gå på café og bestille café latte, lækre kager og flødeis - hvilket vi har gjort i stor stil i dag! Til aftensmad er der gode restauranter med steaks, pizza, pommes frites, frisk frugt og grønt, god rødvin etc. I Tumu står den på chopbox med ris og kylling, og hverken kaffe eller rødvin er den store gourmet-oplevelse - hvis det da overhovedet kan fåes... Når man får salat i Ghana er det typisk kål, grøn peber og løg med fløde og ketchup på toppen. Det skal selvfølgelig lige tilføjes at Tumu nok er noget nær det nærmeste man kommer på udkants-Ghana, mens Ouaga er hovedstaden i Burkina - men forskellen er der nu også mellem Accra, Ghana's hovedstad, og Ouagadougou, Burkina Faso's hovedstad. Det er virkelig vildt, at den europæiske indflydelse har været så markant hernede!

Hvis I ikke hører så meget fra os de næste par uger er det fordi vi nyder livet med besøg hjemmefra:-)

1 kommentar:

  1. Hej
    Det ser ud til at I er faldet til i Tumu :-)
    Efter i par måneder er en weekend i Ouaga nu også fantastisk - intet mindre end Vestafrikas svar på Paris! Har I fået prøvet Le Verdoyant og Gondwana? Der kender de i hvert fald den hvide bil ;-)

    SvarSlet