tirsdag den 6. marts 2012

Late Chief Funeral i Tumu

Her kommer en gammel beretning, helt tilbage fra den 29. januar - men der sker så meget hele tiden, at vi ikke når at få det hele med lige med det samme!
Begravelsesfest er noget man ikke ser hver dag i DK, men her i Ghana holder man faktisk en fest når ens nære dør. Vi var så heldige at blive inviteret til en årlig tilbagevendende begravelsesfest, hvor alle de afdøde høvdinger i Tumu fejres. Festen starter kl 5 om morgenen længe før solen er stået op. Der bliver spillet på trommer og fyret kanonslag af. Alle har taget noget skørt tøj på og har medbragt hakker eller pinde som de kan svinge med. Der bliver med jævne mellemrum affyret en stor kanon, hvilket kan høres i hele byen. Alle børn render rundt og skyder små hjemmelavede krudtladninger af, hvilket de gør ved at placere ladningen for enden af en pind og slå den mod en sten. Det er meget sjovt at se på, men det var ikke et sted for Kasper, så han blev hjemme mens vi skiftedes til at deltage i løjerne. På filmen nedenfor ses et af de scenarier, som løb af stablen den morgen. Præcis hvad meningen er fandt vi ikke ud af.

Senere på morgenen begyndte menneskemængden at cirkulere rundt om en stor hellig sten, som ligger foran høvdingepaladset. Her blev der danset og trommet igennem; det så ud somom mange var i en slags trance imens de dansede og sang. En af vores gode venner Danladi spillede på tromme i midten og var kommet på rigtig hårdt arbejde.











Kasper var som altid en populær attraktion!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar