søndag den 22. januar 2012

Første uge i Tumu

Den første uge i Tumu er gået. Tiden flyver afsted, men vi føler os alligevel allerede hjemme i huset og byen.

Kasper er stadig med os overalt, men i denne uge har der ikke rigtig været noget kontorarbejde, så det fungerer helt fint. Onsdag, torsdag og fredag var vi med på monitorering i subdistrikterne i forbindelse med en Unicef-kampagne hvor der skal uddeles myggenet til befolkningen i hele distriktet. I første omgang bliver alle familier og deres antal sovepladser registreret, så det kan blive regnet ud, hvor mange myggenet hvert hus har behov for. I praksis bestod vores arbejde i at køre ud til yderområderne og undersøge om dem, der stod for registreringen, gjorde det korrekt og om de havde brug for flere formularer til registreringen. Dette foregik sammen med ansatte fra DHMT’en (District Health Management Team)/sundhedsadministrationen, vores daglige arbejdsplads. –Det var altså en masse kørsel på mere eller mindre hullede jordveje med forholdsvis korte ophold i de forskellige landsbyer. Vi fik begge kørt en masse, og det var rigtig fedt med lidt øvelse i landcruiseren! Det var spændende at komme ud på landet og se hvordan tingene foregår helt derude. Små lerhytter, dyr overalt, et mangotræ hist og her – og masser af glade mennesker, ivrige efter at snakke med os og få taget deres billede.

I går havde vi besøg af Danladi, Rita & Hatton samt Anna & Jesper fra Danmark. Det er planen, at Rita skal passe Kasper sammen med Hatton, som snart bliver 2 år, mens vi er på arbejde. Danladi kender vi godt, men det var første gang vi mødte Rita & Hatton. Det var en rigtig positiv oplevelse. Kasper var væsentlig mere tilpas sammen med Danladi og Rita end med de fleste andre ghanesere han har hilst på indtil videre. Det var tydeligt at se, at Kasper nød endelig at have en jævnaldrene at lege med – i løbet af aftenen nåede de da også at slåsse lidt om legetøjet;-)
Anna & Jesper er tidligere IMCC’ere, som har været med til at udvælge og oplære os. De er i Ghana i forbindelse med en partnerskabsaktivitet med en evt. kommende partner i et evt. kommende projekt. –Lyder måske lidt forvirrende, men mere simpelt sagt er de her for at afholde en workshop for en masse NGO’er, inkl. IMCC, i byen Wa i næste uge. Dette betyder, at Silje, Rasmus, Anna, Jesper og os tager den 3 timer lange køretur til Wa i morgen, mens Astrid og Kristian passer kontoret her i Tumu. Vi glæder os til at være med og se hvordan det hele kommer til at gå. For vores vedkommende bliver det dog på halvt blus, da vi også har Kasper at se til.

Om et par timer går turen til Jobo marked, som er her i Tumu hver 6. dag. I eftermiddag er der fodbold og volley-kampe, så nu må vi se om vi kan holde til det i varmenJ

Overordnet må man vist sige, at vi har det rigtig godt hernede. Kasper er faldet utroligt hurtigt til i huset og hygger sig rigtigt med de andre IMCC’ere og ikke mindst alle dyrene. Vi blev for øvrigt budt velkommen på ægte afrikansk manér med tomme vandtanke mandag formiddag;-P Dét har de stort set været hele ugen, så vi var ved vandpumpen for at hente vand, og måtte spare det bedste vi har lært. Med 7 mennesker i huset bliver der brugt en del og nu har vi da heldigvis fået vandtankene fyldt op igen – sådan lærer man at sætte pris på et koldt brusebad!

1 kommentar:

  1. Godt i havde en positiv oplevelse og at Kasper følte sig godt tilpas med Danladi, Rita og Hatton, så han får det godt når i er på arbejde.
    Dejlige billeder fra stranden, ser ud til at Kenth nyder liggestolen- vi bliver helt misundlige-
    skønne billeder af Kasper, ser ud til han har det rigtig godt.

    SvarSlet