lørdag den 28. juli 2012

"The President is not living again"

I tirsdags døde Ghana's præsident siden 2009, John Atta Mills. Samme aften blev vicepræsidenten indsat og det lader til at det er nogenlunde accepteret over hele linjen. Vi har i hvert fald ikke hørt noget om nogen form for problemer. Det skaber vist lidt arbejde for partiet ifht. det kommende præsidentvalg i december, da det er noget med at deres valgliste er godkendt, og nu skal igennem hele systemet igen grundet den nødvendige omrokering...men det er nu ikke noget jeg vil påstå at have helt styr på!
Der har længe været mange rygter om at han var syg, og flere gange endda også at han var død - denne gang var det dog rigtigt.
I forbindelse med hans død hørte vi en reporter interviewe en ghaneser i radioen: "How do you feel now the President is not living again?" Blot et lille eksempel på ghanesernes helt specielle anvendelse af det engelske sprog;-)

I disse dage er vi i Wa, hvor vi har en form for workshop med bestyrelsen i Coalition of NGOs in Health i Upper West Region. -Partnerorganisationen i et forhåbentligt kommende IMCC Uland projekt her i Ghana, nu hvor Tumu-projektet lukker. Vi arbejder tæt sammen med IMCC gruppen hjemme i Danmark, så vi sammen kan skrive et fint projekt og lave en god ansøgning. Alt dette kommer dog også til at fortsætte efter vores hjemkomst til Danmark, men lige nu udnytter vi bare at vi befinder os i Ghana, og derfor har god mulighed for at arbejde sammen med Coalition. Efter planen kører vi tilbage til Tumu på mandag, men det er en smule uvist. Vi går nemlig også og venter på hvornår Ghana Health Service indkalder til regionskonference, som bliver holdt i Wa. Det kunne jo have været praktisk hvis det kom i forlængelse af denne workshop, men det er ikke rigtig til at planlægge efter. Ofte bliver sådan nogle ting bestemt med max en uges varsel, på trods af at der er temmelig mange mennesker, som forventes at deltage. -Så det ender nok med endnu en tur herned, enten i slutningen af den kommende uge eller ugen efter igen... We'll see, vi har efterhånden vænnet os til ikke at lave alt for rigide planer;-P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar