onsdag den 13. juni 2012

Så er Farmingseason gået igang!


Det vrimler med små traktorer i Tumu og tankstationerne har svært ved at følge med diesel-efterspørgslen. Efter det er begyndt at regne med jævne mellemrum er det blevet tid til at få pløjet sin farm. Vores sikkerhedsvagter snakker ikke om andet end gødning, såsæd og hvor svært det er at booke en traktor til at pløje. Traktorer er nemlig langt fra allemandseje i Ghana.




I dag var jeg med vores ven Danladi ude på hans farm. Han har nemlig været så heldig at skaffe en traktor til at pløje sin farm.  Det er kun en lille farm på 4 hektar, men han arbejder også fuldtid som chauffør for sundhedsvæsenet. Farmen er en mulighed for at tjene lidt ved siden af.


Traktoren er en Massey Ferguson 178, som ejeren har importeret fra Holland i 2009. Siden har den tjent sig selv ind 2 gange hvert år, hvilket gør det til en rigtig rigtig god forretning at eje en traktor. Traktorer bruges kun til at pløje, så der bliver stadig sået, sprøjtet og høstet med håndkraft.


Det er en lidt anden pløjeteknik end hvad man ser i Danmark. Ploven stikker ikke så dybt, men det er meget bedre end at bruge okser. Jeg regner med at følge med i hvad der foregår på hans farm, så der kommer flere opdateringer fra farmen senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar