tirsdag den 12. juni 2012

Interessante emner?

Læg mærke til hvilket blad denne ghanesiske kvinde læser i;-)


Vores vagtmænd låner vores danske blade og synes det er alletiders - i hvert fald dem med mange billeder i. Denne kvinde får sig lige en snak med vores vagtmand ind over hegnet, mens hun kigger i et af bladene. Hun er fra "Zoomlion", som er Ghana's eneste svar på en form for renovationsvæsen. Så vidt jeg ved er det semi-frivillige folk, som hver morgen fra 6-9 går rundt i byen og samler skrald. De får vist lidt penge for det, men ikke så meget. Ret karakteristisk hernede er det, at der ligger skrald overalt! Desværre er det hverken en høj prioritet hos politikerne eller noget der fylder i befolkningens bevidsthed. Forhåbentlig kommer der mere fokus på dette efterhånden massive skralde-problem inden det kommer alt for langt ud.

Ellers har jeg en lille bøn til jer der følger med på bloggen: giv os ideer til hvad vi kan skrive herinde, ting I gerne vil høre nærmere om! Hverdagen har nu sat sig så godt fast at det faktisk er lidt svært at se de der små ting, som er specielle ved Ghana, og som er spændende at høre om for jer derhjemme. -Så byd ind med emner, så skal vi se hvad vi kan gøre;-)

1 kommentar:

  1. Det er så hyggeligt at følge med i jeres Ghana-eventyr.

    Ideer: Hvor stor er Kasper blevet - altså ikke størrelsesmæssigt, men hvordan har han udviklet sig f.eks. sprogligt på de fem måneder I har været væk? Har I nogle ting som I rigtig gerne vil opleve i Ghana inden i rejser hjem? Hvad skal der ske med stedet, når I forlader det? Noget mere om samfundet/politik i Ghana (kan dog ikke udelukke, at jeg er den eneste, der synes det er interessant), men det kunne f.eks. bare være noget helt lavpraktisk som familieliv i Ghana, om alle børn går i skole osv., evt. bare "tag os med en tur på marked" selvom vi har hørt lidt og se lidt billeder - f.eks. hvad kan man købe. Hvad glæder I jer til når I kommer hjem (ud over personer), top 5/10 over det bedste/væste/mærkeligste ved at være frivillig i udlandet. Kunne i tænke jer at komme afsted igen? Er du blevet fristet til at hoppe i et ghanesisk-inspireret outfit Kirsten? Måske noget mere om Jeres arbejde f.eks. en beretning om hvad I lavede da I var ude i en landsby (dvs. mere af det).
    Ikke de mest opfindsomme ideer og nogle af dem har I været omkring, men det var lige, hvad jeg kunne finde på. Ellers en masse billeder af jer - det bliver aldrig uinteressant!

    SvarSlet