søndag den 10. juni 2012

Ahhh....

Ahh... Jeg sidder i vores stue og skriver til lyden af regnen der trommer på bliktaget og drengene der snakker inde i soveværelset. Omgivet af resterne fra aftensmaden og rod sådan helt generelt, men jeg har det godt. -Både efter at have tilbragt en uge i sengen med diverse dårligdomme, men også sådan mere i det større billede. Tænker at livet nok ikke bliver meget dejligere end lige nu - og det er da en tanke, der er værd at holde fast i!

Tumu er som Tumu nu engang er når det er bedst: strømmen kommer og går med jævne mellemrum, har faktisk været væk det meste af dagen. Men lige nu er det ret skiftende - 10 minuttter med strøm, 10 minutter uden, 10 minutter med... Lidt ligesom diskolys i slowmotion.
Man vænner sig forbavsende hurtigt til at planer, det er noget der kan ændres. F.eks. havde jeg tænkt mig at bruge en del af lørdagen på computer-ting, men når der ingen strøm er det meste af dagen, er det begrænset hvad det bliver til. Jeg ved ikke hvad Kenth havde planer om at bruge dagen på, men jeg er ret sikker på det ikke indebar flere timer med reparation af vores generator sammen med den lokale handyman... Sådan er livet her i Ghana, og med en tendens til at lave lidt for mange og pressede planer hjemme i Danmark er det egentlig meget rart at blive tvunget til at leve livet anderledes.

Hjemme fra Danmark er der dejlige nyheder, både med en sejr til Danmark, men meget vigtigere: en skøn lille grankusine til Kasper:-) Vi fangede lige slutningen af EM-kampen et meget varmt sivhytte-agtigt-sted, men kan ligesom forstå, at det ikke var den mest spændende del...



Her til aften har vi sagt farvel til Jeppe & Thorbjørn. Jeppe er tidligere IMCC'er, og har boet i huset med sin kæreste Louise for nogle år siden. De to unge herrer er på ferie i 3 uger, og valgte at bruge en uges tid her i Tumu, hvilket har været rigtig hyggeligt. Kenth, Kasper og jeg hentede dem i Ouagadougou i søndags, så der blev der også lige tid til lidt luksus-hygge. Kasper ligner dog vist mere og mere sin far...Søndag kunne vi ikke lokke ham med i swimmingpoolen - nej drengen ville "hellere se film på computeren af motorcykler der vælter" = YouTube film, som Kenth har en vis forkærlighed for;-)
Jeppe & Thorbjørn har boet hos os her i IMCC-huset en del af deres tid i Tumu, og det har været dejligt med selskab. Selvom jeg tilbragte en hel del af tiden i sengen, er det hyggeligt med nyt hjemmefra og rart at være flere om morgenkaffen. I dag var vi også på en lille udflugt til en nærliggende landsby - Gwollu - hvor resterne af en gammel "Slave Defense Wall" står, Upper West Regions største/ældste? Baobabtræ findes samt en klinik med "Traditional Bonesetters" er. Det første er en mur, som de lokale efter sigende byggede for at beskytte sig mod stammer fra nord, som ville komme for at hente slaver. Det næste siger sig selv, og det sidste er lokale behandlere, som sætter knogler på plads. Rigtig mange hernede vælger at tage til sådanne klinikker fremfor på hospitalet hvis de brækker noget. Desværre var behandleren ikke på klinikken da vi kom, så vi fik ikke noget knogle-brækkeri at se i denne omgang.

Eftersom opvaskemaskinen er noget vi har hjemme på Sundvej må jeg hellere i gang... Det er med at udnytte de lyse øjeblikke - bogstaveligt talt, det er meget nemmere at vaske op når der er lys!

Et dejligt vennebillede til at slutte af på:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar